Hallitus piti tärkeänä sitä, että eläke-etuja ei leikata, eläkeikä ei nouse, eläkemaksu pysyy vakaana ja ratkaisu huolehtii myös nuorten eläketurvasta.
- Kun maaliin päästiin etuajassa neuvottelemalla, se on myös viesti siitä, että työmarkkinaosapuolet kykenevät edelleen sopimaan ja sovittamaan yhteen erilaisia kantoja, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo.
Eläkeuudistuksen sisältöön voi tutustua täältä. Sen ytimessä on sijoitusten tuotto-odotusten kasvattaminen, eläkkeiden rahastoinnin vahvistaminen ja niin sanottu sääntöpohjainen vakautusjärjestelmä talouden jyrkkien vaihteluiden varalle.
Eläkesijoittajilla on näytön paikka
Suomalainen työeläkejärjestelmä on osittain rahastoiva. Se tarkoittaa, että osa työnantajilta ja työntekijöiltä kerättävistä työeläkemaksuista rahastoidaan ja sijoitetaan tulevaisuudessa maksettavia eläkkeitä varten.
Ennen uudistusta keskusteltiin paljon tarpeesta antaa suomalaisille työeläkeyhtiöille mahdollisuus vahvistaa sijoitusten osakepainoa ja näin kartuttaa eläkevaroja.
- Tämä toive toteutuu uudistuksessa, kun tuottovaatimuksen osaketuottosidonnaista osuutta nostetaan. Työeläkeyhtiöiden sijoitustiimeillä onkin nyt näytön paikka ja mahdollisuus osaltaan vahvistaa suomalaisen työeläkejärjestelmän rahoituksellista kestävyyttä, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa.
Lisätietoja STTK:ssa: Puheenjohtaja Antti Palola, p. 040 509 6030