Sovellus kerää poikkeuksellisen paljon tietoa mobiililaitteesta ja sen käyttäjästä, se haluaa käyttäjiltään erittäin laajat oikeudet.
Muun muassa suojelupoliisi on suositellut viranomaisia pitämään TikTok-sovelluksen poissa laitteilta, joilla käsitellään työasioita tai tietoa, jota halutaan suojata ulkopuolisilta tai joiden käyttäjällä on kontakteina henkilöitä, joilla on peruste salata yhteystietonsa. Saman suosituksen ovat antaneet myös lukuisat tietoturva-asiantuntijat.
Tehyssä päätös sovelluksen kieltämisestä työpuhelimissa tehtiin huolellisen arvioinnin jälkeen.
– Tehyn laitteissa käsitellään myös jäsentemme henkilökohtaisia asioita. Emme halua ottaa turhia riskejä tietoturvan suhteen, Tehyn tietosuojavastaava Janne Jokipii sanoo.
Samaan päätöksen ovat tehneet lukuisat organisaatiot. Eduskunnassa TikTok on kielletty virkamiehiltä, kansanedustajien avustajilta ja ryhmäkanslioiden henkilöstöltä. TikTokin työpuhelimista ovat kieltäneet myös muun muassa Sitra ja useat yritykset, kuten Stora Enso ja Telia. Lisäksi esimerkiksi Euroopan komissio on antanut vastaavan ohjeistuksen.
Tehy, Tehy-lehti ja puheenjohtaja Millariikka Rytkönen poistivat tilinsä TikTokista vuonna 2022. Perusteena oli jo silloin tietoturvaan liittyvät epäselvyydet, mutta myös palveluun liittyvät eettiset ongelmat.